Hobbi Borász Székesfehérvár


Székesfehérvár régió - Móri Borvidék


A felejthetetlen élmény összetevői:
Családias környezet, szaktudás, vendégszeretet.
Egyedülálló élmény azoknak, akik szeretnék felfedezni borászat világát elsőkézből, hitelesen.
A jó bor felismerése és megértése:
A bor íze, illata és színe mindent elmond a tájról, a talajról, a napsütésről,
a borászról és végül, de nem utolsósorban a fogyasztóról is.

"Hobbi Borász" képzés
Székesfehérváron

2024. 
Borok Pincéje
Székesfehérvár, Máriavölgy 62.
(Bory-vár mögött)



Egy napos élményoktatás ebéddel, és borkóstolási ismeretekkel.
A végén Felnőttképzési Tanúsítvánnyal zárul.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2022/001544

Hobbi Borász Székesfehérvár
Hobbi Borász Székesfehérvár

Oktatás

Hogyan készül a jó bor kisüzemi környezetben. A borász évtizedes tapaszatalatokat mutatja meg. 
Oktató: 
Pánczél József
Okleveles borbíráló
A Noé Hegyi Szent István Borrend borlovagja

Hobbi Borász Székesfehérvár

Ebéd

Gondoltunk a vegetáriánusokra is, ezért két fajta ebéddel készülünk. 

Hobbi Borász Székesfehérvár

Borkóstolási ismeretek

5 tételes borkóstolási ismertek a borbírálótól. 

Hobbi Borász Székesfehérvár

Felnőttképzési Tanúsítvány

A képzés befejezése után postai úton küldjük a tanúsítványát. Kérésére digitális formában is eljuttatjuk.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2022/001544

A teljes program 29.900.-Ft

Mobirise


A borvidékről:

Hobbi Borász Székesfehérvár

Móri borvidék Magyarország északnyugati részén, Fejér megyében található, a Vértes-hegység déli lábánál. A terület több mint 2 000 hektáron terül el és kb. 50 km-re helyezkedik el Budapestről.
A borvidék főleg fehérborairól ismert, amelyek közül a legismertebb a száraz, fehér Olaszrizling. Azonban a borvidéken termelnek más fajtákat is, mint például a Chardonnay, a Sauvignon Blanc és a Zöld Veltelini.
A Móri borvidék talaja változatos, a homoktól a löszön át a mészkövig terjed. Az enyhe klíma, az optimális esőzési és napsütési viszonyok és a jó talajminőség együttesen teszik lehetővé a kiváló minőségű borok termesztését.
A borvidéken számos borkészítő család és pincészet található, amelyekben nem csak borkóstolásra van lehetőség, hanem a helyi gasztronómiával is megismerkedhetnek a látogatók. 
A Móri borvidék egy olyan különleges élményt nyújt a látogatóknak, ahol az évszázados hagyományok, a minőségi borok és a festői környezet együtt alkotják a magyar borászat egyik legkülönlegesebb és legértékesebb részét.

A "Borok Pincéje"
Máriavölgy pincészetről:

Hobbi Borász Székesfehérvár

Családi pincészetünk több generáció közös munkájaként jött létre. Szőlőművelési és borászati hagyományaink a Vértes lábától, a móri borvidék szomszédságától erednek. Pincészetünkben többek között több európai nyelvet beszélő, felsőfokú végzettségű kertészmérnök, gazdasági agrármérnök vezetésével folynak tevékenységeink, borkóstoltatásaink és egyéb rendezvényeink.

Elméleti tudás - külföldi iskolákban és gazdaságokban végzett tanulmányok, gyakorlatok mellett - több évtizedes szakmai háttér segíti munkánkat. Nagyobb mérethez kattintson a képre! Ifj. Pánczél József, pincegazda2010. év elején középfokú nemzetközi borbírálói, borszakértői diplomát szereztem a WSET nemzetközi Borakadémián.

2001-ben a család tulajdonába került régi székesfehérvári "öreghegyi pincesoron" a hagyományos borospince, melynek teljes felújítása 2002-ben kezdődött és alig több, mint egy év alatt visszanyerte egykori patináját. A festői környezetben egyedi hangulatot - melyet a szomszédban álló Bory vár, és a nyugodt környezet tovább erősít - kiváló borokat kínálunk a betérőknek. A kóstolópincénkben bemutatott borok minősége több mint bizalom kérdése. 2007 tavaszán nyitottuk meg vinotékánkat, ahol kizárólag kiváló minőségű fejér megyei palackos borokat forgalmazunk.

Hobbi Borász Székesfehérvár



A pincészet saját boraival is többször eredményesen szerepelt hazai és nemzetközi versenyeken, többek között 2003-ban az Európai borversenyen is, ahonnan bronz minősítéssel térhetett haza, 2006-ban pedig arany minősítést értünk el egy országos borversenyen. 2012. augusztusában értük el eddigi legnagyobb sikerünket: a IX. Bayer Borversenyen 2011. évjáratú Szürkebarát fajtájú borunk nagyarany érmet nyert.

2010-ben felvételt nyertem a Noé Hegyi Szent István Borrend borlovagjai közé, mely nagy megtiszteltetés számomra.

Bízunk benne, hogy kínált boraink, és a kóstolók során szerzett ismeretek tovább gazdagítják mind testi egészségét, mind szellemi tudását.

Képzési program és tematika időrendi sorrendben:

Hobbi Borász Székesfehérvár


Részletes Program:
09:00 -12:00 Képzés
12:00 - 13:00 Ebéd
13:00 - 15:30 Borkótsolási ismeretek (5 tételes)
15:30 - 16:10 Borvásár (Nem a képzés része)

Hobbi Borász Székesfehérvár



A képzés célja: Hogyan lehet jó bort készíteni otthoni, kisüzemi  környezetben, hogyan működik a borászat. Eljutunk a szőlőtől a borig. A program interaktív, a felmerülő kérdésekre azonnal válaszol. 
A képzés és az ebéd a 200 éves borospincében lesz, ahol állandó 14C fok van. 
Ezért az ideális öltözet a pulóver és mellény, vagy réteges öltözet vékony kabáttal. 

Oktató:
Pánczél József
- Borász
- Okleveles borbíráló
- A Noé Hegyi Szent István Borrend borlovagja

Hobbi Borász Székesfehérvár



A tematika röviden:

Szőlőfajták, szüreti előkészületek.
1. szőlőfajták, tokaji, magyarországi, európai bemutatása elhelyezése.
2. szüreti időpont megválasztása
3. szüret megszervezése, vásárolt szőlő kritériuma, szállítás, szőlő minőségi átvétel.

Szőlőfeldolgozás
1. szőlő fogadása, tárolása, hűtése
2. feldolgozás, zúzás, bogyozás, préselés

Mustkezelés
1. must paramétereinek mérése
2. must kezelése
3. must ülepítsése, derítése

Erjesztés
1. hordóban, (hordó kezelése tisztítása)
2. tartályban (irányított erjesztés)

Borkezelés
1. fejtés, kénezés, töltögetés
2. derítés, szűrés,
3. palackozás: palackozáshoz szükséges anyagok: üveg, dugó, csavarzár

Ebéd:

Hobbi Borász Székesfehérvár


- Burgonyakémleves
- Chilis csirkeszárnyak
- párolt rizs

vagy:

- Burgonyakémleves
- Csőben sült brokkoli (hús nélkül)
- párolt rizs

Borkóstolási ismeretek:

Hobbi Borász Székesfehérvár

 
Borkóstolás 5 borral:

1. Kóstolási alapismeretek.
2. Borsor összeállítása: szín, cukorfok, savszint alapján
3. Hőmérséklet jelentősége.
4. Pohárfajták.
5. Borkorcsolyák megválasztása.
6. Bor-étel párosítás.

A program interaktív, a felmerülő kérdésekre azonnal ki tudunk térni.

Borvásár: A program után a kóstolt borok megvásárolhatóak (A pincészet programja, nem a képzőé)

A képzés díja: 

29.900.- Ft,
ami tartalmazza az egész napos programot:
Oktatást, ebédet, és a borkóstolást, tanúsítványt. 

Érdeklődésüket kérem telefonon,
jelentkezésüket emailben
jelezzék, mivel a képzés tandíját az általunk küldött számla alapján tudják kiegyenlíteni.
(Az ár az AFÁ-t tartalmazza.)


Üdvözlettel,
Lauday András
Oktatásszervező
+36703710258
info@kreativkepzesek.hu
www.kreativkepzesek.hu

Jelentkezés

Kérem mindenképp jelezze levelében, melyik időpont, és melyik borászatban lévő képzésünk érdekli, mert egy időben több helyszínen is indulhat. 

Elérhetőség:

Telefon: +36703710258
Email: info@kreativkepzesek.hu

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2022/001544
A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (a továbbiakban: Fktv.) 28. § (1) bekezdés a) pontjában, valamint a felnőttképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 11/2020 (II.7) Korm. rendelet (a továbbiakban: Vhr.) 34. § (1) bekezdésében megállapított hatáskörben és illetékességben eljárva, az Fktv. 2/B. §-5. §-ai, a Vhr. 3-5. §-ai és 7. §-a, valamint az Ákr. 81. § (2) bekezdés a) pontja és az Ákr. 97. §- a alapján hozták meg.
A Hatóság döntése az Ákr. 82.§ (1) bekezdés alapján a közléssel végleges. 

No Code Website Builder