Engedje meg, hogy elkalauzoljuk egy varázslatos útra a borászat világába, ahol megvalósulnak a felejthetetlen élmények.
A mi célunk az, hogy olyan élményt nyújtsunk, amely kizárólagosan azoknak szól, akik szeretnék mélyebben megismerni a borászat titkait, hitelesen és első kézből.
Itt, egy olyan helyen várunk, ahol családias környezet, kiváló szaktudás és vendégszeretet fonódik egybe, hogy megadja neked a borkóstolás és borászat feltáruló szépségét.
2024.
Hetényi Család Pincészete és Szőlőiskolája
6035 Ballószög, Bem utca 13.
Egy napos élményoktatás ebéddel, és borkóstolóval.
A végén felnőttképzési tanúsítvánnyal zárul.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2022/001544
Fedezd fel, hogyan születik a kiváló bor a kisüzemi környezetben, miközben az évtizedes tapasztalatokkal rendelkező borász megosztja titkait.
Ízletes csülkös hagymás burgonya. Amenyiben vegetáriánus ételt szeretne, kérem előre jelezze, hogy felkészülhessünk.
7 tételes borkóstolási ismeretek. Fedezd fel a borok gazdag palettáját és kóstold meg a különböző szőlőfajták, eljárások izgalmas harmóniáját.
A képzés befejezése után postai úton küldjük a tanúsítványát. Kérésére digitális formában is eljuttatjuk. Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2022/001544
A teljes napos program: 29.900.-Ft
A kunsági Borvidékről:
A Kunsági borvidék a homokos talajú Alföldön található és az ország legnagyobb kiterjedésű borvidéke. Korábban a szőlők egy részét a futóhomok megkötése céljából telepítették. Talajszerkezetét főleg homok és lösz alkotja.
Klimatikus viszonyait jellemzi, hogy csapadékban szegény. A nyár jellemzően napos, forró, a tél pedig hideg és száraz. A borvidék nyolc körzetre tagozódik és összesen 96 település található a területén. Az egyes körzetek nagysága egyébként megegyezik az ország további borvidékeinek átlagos szőlőterületével.
Kecskemét-Kiskunfélegyházi körzet: Ballószög, Bugac, Felsőlajos, Fülöpjakab, Helvécia, Jakabszállás, Kecskemét, Kerekegyháza, Kiskunfélegyháza, Kunbaracs, Kunszállás, Ladánybene, Lajosmizse
Kunság Borvidékről 1 percben. (videó)
A családi tradíciót folytatva több generációs családi gazdaságunkban szőlőtermesztéssel, ezen
belül is szőlő szaporítóanyag termeléssel, borászattal és falusi vendéglátással foglalkozunk.
1998-tól kezdtünk tesztelten vírusmentes törzsültetvényeket telepíteni. Ma 10 hektáron több mint 50 fajtából rendelkezünk saját szaporítóanyag bázissal. Ezek között már szinte elfelejtett régi
fajták és teljesen ismeretlen, új fajták is megtalálhatók. Jelentős csemegeszőlő fajtaválasztékkal is rendelkezünk. Ezért nem csak a borkészítésben, hanem a szőlő kiválasztásában, beszerzésében is tudunk segíteni, tanácsot adni.
A jó minőségű szőlőben rejlő, de természetes potenciál kiaknázására törekszünk. A szinte már
elfeledett fajták és az újonnan nemesített fajták esetében a fajtaértékek megmutatására törekszünk.
Különleges tételeink pl:, Pozsonyi fehér, Szirén, Néro, Zeusz.
A tanfolyam, és a képzési díj része a borászati képzés, az ebéd, és a borkóstoló.
A végén hivatalos "Hobbi Borász" felnőttképzési tanúsítvánnyal zárul!
Részletes Program:
09:00 -12:00 Képzés
12:00 - 13:00 Ebéd
13:00 - 15:30 Borkóstolási ismeretek (7 tételes)
15:30 - 16:10 Borvásár (Nem a képzés része)
A képzés célja:
Hogyan lehet jó bort készíteni kisüzemi, és otthoni környezetben, hogyan működik a borászat, szőlészet.
Hódolj a borkészítés művészetének és fedezd fel, hogyan varázsolhatsz kiváló minőségű bort kisüzemi és otthoni környezetben! Egy izgalmas képzésen járhatod be a borászat és szőlészet rejtelmeit, miközben a szakértő által megosztott titkokkal kinyílik előtted a borkészítés lenyűgöző világa. Merülj el a borkészítés tudományában.
Oktató:
Hetényi József
Borász
A tematika röviden:
Szőlőfajták, szüreti előkészületek.
1. szőlőfajták, bemutatása elhelyezése.
2. szüreti időpont megválasztása
3. szüret megszervezése, vásárolt szőlő kritériuma, szállítás, szőlő minőségi átvétel.
Szőlőfeldolgozás
1. szőlő fogadása, tárolása, hűtése
2. feldolgozás, zúzás, bogyózás, préselés
Mustkezelés
1. must paramétereinek mérése
2. must kezelése
3. must ülepítése, derítése
Erjesztés
1. hordóban, (hordó kezelése tisztítása)
2. tartályban (irányított erjesztés)
Borkezelés
1. fejtés, kénezés, töltögetés
2. derítés, szűrés,
3. palackozás
Ízletes csülök hagymás burgonyával sütve
Borkóstóló a pince boraiból :
Legalább 7 fajta borral.
Tematikája:
- Borkóstolási alapismeretek
- Különböző borfajták megismerése
Itt a bor igazi jelentését fedezheted fel, mivel a szakértő borász megosztja veled a bor ízének, illatának és színének jelentését. Egy jól megtanított kóstolás során mindent megtudhatsz a bor eredetéről, a termőföldről, a napsütés által átölelt szőlőszemek által adott karakterről. Azt is megtanulod, hogyan kapcsolódik össze mindez a fogyasztóval, mivel a bor felfedezése egy mélyebb kapcsolatot teremt közted és az itallal, amit épp fogyasztasz.
A program interaktív, a felmerülő kérdésekre azonnal ki tudunk térni.
A program után a kóstolón résztvett borokból vásárolni lehet.
(Nem a képzés része)
29.900.- Ft,
ami tartalmazza az egész napos programot:
Oktatást, ebédet, és a borkóstolást.
Érdeklődésüket kérem telefonon,
jelentkezésüket emailben
címen jelezzék, mivel a képzés díját az általunk küldött számla alapján tudják előre kiegyenlíteni.
(Az ár az ÁFA-t tartalmazza.)
Üdvözlettel,
Lauday András
+36703710258
Oktatásszervező
info@kreativkepzesek.hu
www.kreativkepzesek.hu
Telefon: +36703710258
Email: info@kreativkepzesek.hu
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2022/001544
A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (a továbbiakban: Fktv.) 28. § (1) bekezdés a) pontjában, valamint a felnőttképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 11/2020 (II.7) Korm. rendelet (a továbbiakban: Vhr.) 34. § (1) bekezdésében megállapított hatáskörben és illetékességben eljárva, az Fktv. 2/B. §-5. §-ai, a Vhr. 3-5. §-ai és 7. §-a, valamint az Ákr. 81. § (2) bekezdés a) pontja és az Ákr. 97. §- a alapján hozták meg.
A Hatóság döntése az Ákr. 82.§ (1) bekezdés alapján a közléssel végleges.
AI Website Maker